Bandéra Bangladés

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandéra Bangladés
Flag of Bangladesh.svg
Informasi Umum
Ngaran nagara Bangladés
Proporsi 3:5
Dipaké ti 17 Januari 1972
Desain Bundeuran beureum dina widang warna héjo.
Parancang Quamrul Hassan
Pamakéan 111000
Dipaké Nasional
Susunan Bandéra Bangladés

Bandéra Kabangsaan Bangladés (Basa Benggala: বাংলাদেশের জাতীয় পতাকা Bangladesher Jatiyo Potaka) dipaké sacara resmi saprak 17 Januari 1972. Bandéra ieu dumasarna kana bandéra nu mirip anu dipaké nalika Perang Kamerdikaan Bangladés 1971. Buleud warna beureumna aya saeutik ka gigir tihang. Buleud warna beureum minangka perlambang panonpoé mijil di Benggala, sarta getih ti sasaha anu maot pikeun kamerdikaan Bangladés. Widang warna hqxzjo ngagambarkeun subur jeung legana wewengkon daratan Bangladés.

Rincian resmi[édit | sunting sumber]

Numutkeun rincian ti pamaréntah Bangladés,[1]:

  • Bandéra téh héjo botol warnana kalawan rasio 10:6, jeung hiji bundeuran warna beureum bagian tengah rada ka gigir.
  • Bundeuran beureumna miboga panjang jari-jari saperlima ti panjang bandéra. Puseurna ditempatkeun dina titik perpotongan antawis gurat tegak lurus di bagian 9/20 panjang jeung gurat tegak lurus lébar di tengah.
  • Widang héjo bandéra nyaéta Hejo Procion Brilliant H-2RS 50 bagian per 1000. Bagian bundeuran beureumna nyaéta Oranye Procion Brilliant H-2RS 60 bagian per 1000.
  • Dumasar kana ukuran wangunan, ukuran bandérana nyaéta 10 ft × 6 ft (3.0 m × 1.8 m); 5 ft × 3 ft (1.52 m × 0.91 m); 2.5 ft × 1.5 ft (760 mm × 460 mm). Ukuran bandéra pikeun kandaraan nyaéta 12.5 in × 7.5 in (320 mm × 190 mm), sarta ukuran bandéra méja pikeun konferénsi bilateral nyaéta 10 in × 6 in (250 mm × 150 mm).

Galeri[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:National symbols of Bangladesh Citakan:Asia topic Citakan:Nationalflags