Benggala

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Benggala
Map of Bengal.svg
Peta wewengkon Benggala: Benggala Kulon, Tripura, jeung Bangladés
Kota-kota garedé[1] Kolkata (Calcutta)
23°20′N 88°13′E / 23.34, 88.22 (Kolkata)
Dhaka
23°25′N 90°13′E / 23.42, 90.22 (Dhaka)
Basa utama Basa Benggala (Bangla)
Aréa 232.752 km² 
Populasi (2001) 245.598.679[2][3]
Kapadetan populasi 951,3/km²[2][3]
Tingkat maotna orok 55,91 per 1000 kalahiran suksés[4][5]
Ramatloka westbengal.gov.in ; bangladesh.gov.bd

Benggala (Basa Benggala: বাংলা Bangla , Basa Benggala: বঙ্গ Bôngo) nyaéta wewengkon heubeul jeung géografis di beulah wétan Anakbuana India di juru Teluk Benggala. Kiwari, kalobaannana wewengkonna aya dina kakawasaan Républik Rahayat Bangladés (baheulana Benggala Wétan / Pakistan Wétan) sarta nagara bagian India,Benggala Kulon. Sababaraha wewengkon lian tina wewengkon karajaan-karajaan Benggala (nalika masa kakawasaan karajaan lokal jeung Kakaisaran Britania) ayeuna aya di nagara bagian Bihar, Jharkhand, Assam, Tripura, jeung Orissa di India. Mayoritas wewengkon Benggala dieusian ku Urang Benggala (বাঙালি Bangali) nu nyaturkan Basa Benggala (বাংলা Bangla).

Wewengkon Benggala mangrupa salah sahiji wewengkon anu pangpadetna sadunya, kalawan tingkat kapadetan populasi langkung ti 900 jiwa/km². Sabagian wewengkon Benggala aya dina Délta GanggaBrahmaputra atanapi Délta Gangga. Di beulah kidulna délta éta aya Sundarbans—leuweung babakoan nu panggedéna sadunya sarta habitat lodaya Benggala.

Galeri[édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Catetan jeung rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Template error: argument title is required.
  2. a b "Provisional Population Totals: West Bengal". Census of India, 2001. Office of the Registrar General & Census Commissioner, India. Diakses pada 26 Agustus 2006. 
  3. a b Data Induk Indikator Pembangunan Bank Dunia, 2006.
  4. "West Bengal - Human development fact sheet". United Nations Development Programme. 22 April 2001. Diakses pada 1 Maret 2007. [tumbu nonaktif]
  5. "The World Factbook - Bangladesh". CIA World Factbook. 22 April 2001. Diakses pada 1 Maret 2007. 
  • (1997) Bangladesh, From a Nation to a State, 0813336325, Westview Press.
  • (1996) London Review of Books: An Anthology, 63–70, Verso.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca



Gnome-globe.svg