Teluk Benggala

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Peta Teluk Benggala
Location Asia Kidul
Rupa Teluk
Aliran asup utama Samudra Hindia
Wewengkon Basin India, Bangladés, Thailand, Myanmar, Indonésia, Malaysia, Sri Lanka[1][2]
Wewengkon permukaan 2.172.000 km²
Pamandangan kana Teluk Benggala ti Visakhapatnam, India

Teluk Benggala, teluk panggedéna sadunya,[3] aya di beulah kalér-wétan Samudra Hindia. Teluk Benggala wawatesan jeung India sareng Sri Lanka di kulon, Bangladés di kalér, sarta Myanmar sareng Kapuloan Andaman jeung Nikobar di wétan. Teluk Benggala ngawengku aréa kirang langkungna 2.172.000 km².

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Sumber[édit | sunting sumber]

 Artikel ieu miboga téks ti hiji publikasi ayeuna domain umumEncyclopædia Britannica (11th). (1911). Cambridge University Press.  Koordinat: 15°N 88°E / 15°N 88°E / 15; 88

Citakan:List of seas Citakan:Waters of South Asia


Gnome-globe.svg