Bandara Internasional Schiphol

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandara Schiphol Amsterdam
Luchthaven Schiphol

Schiphol-plaza-ns.jpg

IATA: AMS – ICAO: EHAM
Ringkesan
Tipe bandara Public
Nu boga Schiphol Group
Ngalayanan Amsterdam, Walanda
Luhur AMSL -11 ft / -3 m
Koordinat 52°18′29″N 004°45′51″E / 52.30806°N 4.76417°E / 52.30806; 4.76417
Ramat loka www.schiphol.nl
Landasan pacu
Arah Panjang Bahan
ft m
18R/36L 12,467 3,800 Aspal
06/24 11,483 3,500 Aspal
09/27 11,329 3,453 Aspal
18L/36R 11,155 3,400 Aspal
18C/36C 10,826 3,300 Aspal
04/22 6,608 2,014 Aspal
Sumber: Airport website[1] and AIP[2]

Bandara Schiphol Amsterdam (IATA: AMSICAO: EHAM) nyaeta bandara utama Walanda nu perenahna 20 menit (17.5 km atawa 10.8 mil) di kulon kiduleun Amsterdam, munisipalitas Haarlemmermeer. Ngaran basa Walandana nyaeta Luchthaven Schiphol. Bandara ieu oge boga kode IATA SPL tapi teu dipake.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]