Munisipalitas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Munisipalitas (Basa Inggris: municipality, Basa Walanda: gemeente) nyaeta hiji entitas administratif nu kadefinisikeun sacara jelas wilayah jeung pangeusina, nu ilaharna ngarujuk ka hiji kota atwa désa, atawa kelompok leutik tina entitas-entitas eta. Hiji munisipalitas biasana diparentah ku walikota (mayor) jeung déwan kota atawa déwan munisipal.

Di kalolobaan nagara, munisipalitas mangrupakeun subdivisi administratif pangleutikna nu pingpinannana diangkat ngaliwatan proses pamilihan nu demokratis. Di sababaraha nagara, munisipalitas oge bisa ngarujuk kana hiji komuni, misalna di Perancis (commune), Spanyol (comuna) jeung Swédia (Kommun).

Munisipalitas minangka éntitas nu leuwih handap[édit | sunting sumber]

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.