Biostatistika

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Biostatistika (kadangkala disebut ogé biométrika), leuwih umum, nyaéta "aplikasi" statistika keur biologi jeung, biasa ogé dipaké, dina kedokteran. Kusabab pananya dina panalungtikan biologi jeung kedokteran mah rupa-rupa pisan, ambahan biostatistika ngalegaan sahingga ngawengku modél kuantitatif naon waé nu bisa dipaké pikeun ngajawab pananya-pananya éta.

Salaku hiji disiplin nu dirancang pikeun ngahasilkeun informasi, biostatistika bisa dianggap salah sahiji cabang informatika kedokteran, nu bisa pacampur jeung bioinformatika.

Akibatna, biostatistika mangrupakeun metoda kuantitatif saperti widang:

and it is applied to research questions in fields such as:

Finally, the terms, biostatistics and biometry, appear to be interchangeable, although biometry tends to connote a biological (or even agricultural), rather than medical, application.