Blog

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Blog wancahan tina web blog nyaéta wangun aplikasi ramatloka anu mangrupa tulisan-tulisan (anu dimuat) dina ramatloka umum.[1] Tulisan-tulisanana sering disusun kalawan ngaruntuy, eusi nu panganyarna, kakara eusi nu heubeul, sok sanajan teu salawasna jiga kitu.[1] Média blog munggaran dipopulérkeun ku Blogger.com. anu dipibanda ku Pyralab, saméméh diakuisi ku Google.com dina taun 2002 katompérnakeun. [2] Ti harita loba aplikasi-aplikasi anu sipatna sumber nembrak nu ngahaja disayagikeun pikeun kamekaran nu narulis blog.[2]

Situs-situs web anu jadi tali-tumali ku lantaran ayana weblog, ngawujud jadi kumpulan weblog anu disebut blogosphere. [2] Nalika sakumpulan aktivitas lumangsung tur dina jumlah nu loba jeung waktu nu sarua dina blogsphere, anu kitu disebutna blogstorm. [2] Sajalan jeung laju kamekaran téknologi internét, kadieunakeun mingkin loba ramatloka anu nyadiakeun fasilitas blog gratis. [2] Tina sajumlahing ramatloka gratis, anu pangkawentarna nyaéta Blogger.com jeung Wordpress.com.[2]

Fungsi Blog[édit | sunting sumber]

Fungsi blog rupa-rupa, ti mimiti catetan poéan, média publikasi, kampanyeu pulitik tepi ka program-program média, jeung pausahaan-pausahaan. [2] Sanajan kitu aya ogé nu sipatna henteu interaktif. [1]

Tipeu-tipeu Blog[édit | sunting sumber]

Rupa-rupa tipeu blog: blog pribadi, blog pulitik, blog nu aya topikan, blog kaséhatan, blog sastra, blog lalampahan, blog panalungtikan, blog hukum, blog média, blog agama, blog atikan, blog pituduh, blog bisnis, blog spam. [2]

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c Wardani, Rahayu. 2010. Apa Ini Apa Itu? Dunia Internet. Surabaya: SIC
  2. a b c d e f g h adeab.staff.ipb.ac.id/files/2011/ diaksés 21 Nopémber 2011


Nulis.jpg