Cacad genetik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Cacad genetik nujul ka kaayaan balukar ayana abnormalitas dina gén atawa kromosom. Béda ti sababaraha kasakit kayaning kangker anu alatan abnormalitas genetik dadakan di sababaraha sél dina hiji mangsa hirup, istilah "kasakit genetik" mah ilaharna nujul ka kasakit anu aya dina sél-sél sakujur awak anu dibawa ti mimiti konsépsi. Cacad genetik aya nu dibalukarkeun ku abnormalitas kromosom alatan kasalahan dina méiosis, prosés anu ngahasilkeun sél réproduktif kayaning spérma jeung endog. Contona, nyaéta sindrom Down (kromosom 21 leuwih), sindrom Turner (45X0), jeung sindrom Klinefelter (lalaki nu boga dua kromosom X). Parobahan genetik lianna bisa lumangsung nalika produksi germ cells ku kolot.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg