Sindangan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
(dipindahkeun ti Cache)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Dina élmu komputer, sindangan (Ing. cache, dibaca "kés") hartina kumpulan data salinan ti nu aslina nu disimpen di tempat séjén. Hal ieu ditujukeun pikeun ngirit, mun data aslina "mahal", dina harti hésé dicokotna. Mun datana geus disindangkeun (cached), engkéna aksés data téh bakal leuwih gampang.

Operasi[édit | sunting sumber]

Sindangan mangrupakeun hiji blok mémori keur nyimpen data samentara waktu ngarah gmpang dipigunakeun deui. CPU jeung hard disk sacara rutin migunakeun sindangan, nya kitu deui browser wéb.

Aplikasi[édit | sunting sumber]

Sindangan CPU[édit | sunting sumber]

Red right arrow.svg
 Artikel utama: sindangan CPU.

Mémori nu leutik dina atawa deukeuteun chip CPU bisa leuwih gampang dijieun tinimbang mémori nu leuwih gedé. Kalolobaan CPU ti taun 1980-an geus maké hiji atawa leuwih sindangan, sarta CPU multiguna modéren dina jero komputer pribadi bisa mibanda satengah losin sindangan, numana masing-masingna dihusukeun keur bagian nu béda-béda dina masalah ngéksekusi program.

Baca ogé[édit | sunting sumber]


Nuvola apps mycomputer.png