Campaka (majalah)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Campaka, aslina mah ditulis make ejahan heubeul Tjampaka, ngaran salahsahiji majalah basa Sunda anu medal di Bandung taun 1965.[1]


Profil Majalah[édit | sunting sumber]

Dina awal penerbitanana, mimitina mah bulanan,ka behdieunakeun medal sabulan dua kali atawa tengah bulanan,diterbitkeun ku Yayasan Campaka.[1]Dina karedaksianana, ieu majalah teh ngalaman robah-robah redaksi, Girang rumpaka ngarangkep pananggung jawab redaksi nu pangpandeurina teh nya eta S.A. Warsoma.[1]Ieu majalah basa Sunda anu sifatna umum teh utamana ngamuat carita pondok jeung carita nyambung, boh karangan asli beunang pangarang Sunda, boh tarjamahan tina basa deungeun. Lian ti eta ngamuat oge sajak Sunda, artikel kaagamaan, artikel kasehatan, jeung lulucon.[1]Teu kacatet sabaraha eksemplar oplah unggal bulanna,umur majalah ngan lumangsung dua taun,dina taun 1967 ngeureunkeun penerbitanana.[2]


Rengrengan Redaksi[édit | sunting sumber]

A. Taun 1965 (Awal)

  • Panasehat: Abdur Rauf, SH
  • Direksi: Mursan Sutjarma
  • Pingpinan Redaksi/Pananggung jawab: Sukandi A Warsoma
  • Staf Redaksi: Soebechi, G. Makboel, Min Resmana, A. Abidin, Rina Tjampaka, Surachman R.M
  • Sekretaris Redaksi: Sunarja P.K.
  • Tata Usaha: Rachmat Hady
  • Juru Tekin: Didin D Basoeni, Teddy Sam
  • Foto Press: Permai/Aras


B. Taun 1967 (Ahir)

  • Dewan Redaksi : Sunarja P.K, Iskandarwassid BA, Odji Setiadji AR, jeung Annie Hamid.
  • Tata Usaha: Dewi Parwati
  • Poto Press: Eddy James.
  • Alamat redaksi: Jl. Jambatanbaru 17 E Bandung
  • Oplah: Teu kacatet sabaraha eksemplar oplah unggal bulanna.


Rubrikasi[édit | sunting sumber]

  1. Ti Redaksi
  2. Carita Pondok
  3. Seni Budaya
  4. Ringkang-ringkang Katukang
  5. Guguyon
  6. Ki Ha’en
  7. Carpon Tarjamahan
  8. Carita Nyambung
  9. Warna-warni
  10. Campaka Mekar
  11. Sajak
  12. Agama
  13. Dangding
  14. Wanita Binekas
  15. Carita Gambar
  16. Mang Semprot (karikatur)
  17. Pedaran Kasehatan
  18. Kalimah Hikmah
  19. Anekdot. [3]


Nulis.jpg

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Kartini,Tini,spk.Biografi dan Karya Sasatrawan Sunda Masa 1945-1965.Proyek Penelitian Bahasa dan Sastra Indonesia dan Daerah Depdikbud.Bandung1978.kaca 274-275
  2. Rusyana, Yus,spk. Ensiklopedi Sastra Sunda. Pusat Pembinaan dan Pengembangan Bahasa Depdikbud.Jakarta 1986.kaca 20
  3. Majalah Tjampaka No 34 Taun ka-III 1967


Tingali[édit | sunting sumber]