Edmund Hillary

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sir Edmund Percival Hillary
KG ONZ KBE
Hillary (2006)
Gumelar 20 Juli 1919
Auckland, Selandia Anyar
Maot 11 Januari 2008 (yuswa 88)
Auckland, Selandia Anyar
Maot lantaran Serangan jantung
Pasangan Citakan:Marriage
June Mulgrew, QSM (1989–2008)
Murangkalih Peter (1954- )
Sarah (1955- )
Belinda (1959–1975)
Sepuh Percival Augustus Hillary
Gertrude Hillary, née Clark
Tanda tangan

Sir Edmund Percival Hillary, KG, ONZ, KBE (gumelar 20 Juli 1919 – pupus 11 Januari 2008 dina yuswa 88 taun) nyaéta saurang pendaki gunung, penjelajag, jeung dermawan ti Selandia Anyar. Dina 29 May 1953, Hillary jeung saurang Sherpa Nepal, Tenzing Norgay, janten urang kahiji nu dikonfirmasi nepi ka puncakna Gunung Everest.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[Commons:{{{1}}}|{{{1}}}]]
Persondata
NAME Hillary, Edmund Percival
ALTERNATIVE NAMES
SHORT DESCRIPTION Pendaki gunung, penjelajah
DATE OF BIRTH 20 Juli 1919
PLACE OF BIRTH Tuakau, Selandia Anyar
DATE OF DEATH 11 Januari 2008
PLACE OF DEATH Auckland, Selandia Anyar


Replace this image male.svg