Gemblong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gemblong nyaéta salah sahiji kadaharan tradisional Indonésia nu kaasup dina katagori jajanan pasar. Gemblong dijieuna tina adonan tipung béas ketan, [[aci], jeung kalapa anu dicitak buled siga bola, tur digoreng dina minyak panas. Gemblong anu geus digoreng dibalur ku kinca gula beureum atawa gula bodas. Di Jawa Timur, Gemblong disebut Getas lantaran dijieunna tina tipung ketan hideung.