Gurita

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gurita
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Mollusca
Class: Cephalopoda
Subclass: Coleoidea
Superorder: Octopodiformes
Order: Octopoda
Leach, 1818
Kulawarga

11 dina dua subordo, baca di handap.

Gurita mangrupakeun cephalopoda ti ordo Octopoda nu ngeusi rupa-rupa wewengkon sagara, utamana terumbu karang. Gurita kabagi kana 289 spésiés, sapertilu ti sakabéh spésiés cephalopoda.

Fisiologi[édit | sunting sumber]

Ciri utama gurita nyaéta ayana dalapan 'leungeun' (lain téntakél), nu reunceum ku panyoco. Leungeun ieu mangrupa hiji tipe hidrostat otot.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg