Hernán Cortés

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hernán Cortés
Gumelar Hernán Cortés de Monroy y Pizarro
1485
Medellín, Castila
Maot 2 Désémber 1547
Castilleja de la Cuesta, Kastilia
Kabangsaan Kastilia
Nami panggilan Hernando Cortés
Pagawéan Conquistador
Kawanoh salaku/lantaran Panarajangan Spanyol kana Kakaisaran Azték
Murangkalih Martín Cortés, Marquis II ti Lebak Oaxaca, Martín Cortés (putra doña Marina)
Tanda tangan

Hernán Cortés de Monroy y Pizarro, Marquis I Lebak Oaxaca (palapalan Spanyol: [erˈnaŋ korˈtes de monˈroj i piˈθaro]; 1485 – 2 Désémber 1547) nyaéta saurang Conquistador Spanyol nu ngaluluguan ékspedisi nu nyababkeun labuhna Kakaisaran Azték sarta mawa sabagian loba daratan utama Méksiko kana kakawasaan Raja Kastilia dina awal abad ka-16.

Persondata
NAME Cortes, Hernan
ALTERNATIVE NAMES
SHORT DESCRIPTION Conquistador Spanyol
DATE OF BIRTH 1485
PLACE OF BIRTH Medellín, Tahta Kastilia
DATE OF DEATH 1547-12-02
PLACE OF DEATH Castilleja de la Cuesta, Tahta Kastilia


Replace this image male.svg