Hukum Zipf-Mandelbrot

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Hukum Zipf-Mandelbrot (oge dipikanyaho salaku hukum Pareto-Zipf) nyaeta power-law distribution dina ranked data, dipake sanggeus Harvard linguistic professor George Kingsley Zipf (1902-1950) nu ngusulkeun dina teks regularity, sarta mathematician Benoit Mandelbrot (lahir November 20, 1924), no nga-generalisir.

Distribution kecap dirangking ku frequency-na dina random corpus text ngarupakeun power-law distribution umum, dipikanyaho salaku Zipf's law.

Lamun hiji plot rangking frequency kecap dikandung dina corpus nu gede tina data teks ka jumlah kajadian atawa frequencies sabenerna, meunangkeun power-law distribution, mibanda exponent raket ka hiji (tapi tempo Gelbukh jeung Sidoro 2001).

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]