Ikon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Ikon (ti Basa Yunani εἰκών, eikon, "gambar") nyaéta hiji gambar atawa wawakil; mangrupakeun tanda atawa panyarupaan anu diayakeun pikeun hiji objék ku cara nandaan atawa ngawakilan, atawa ku jalan nyaruaan, saperti dina semiotics; dina komputer, hiji ikon ikon mangrupakeun lambang monitor nu digunakeun pikeun nandaan paréntah; leuwih jauh deui ikon ogé digunakeun, hususna dina budaya modéren, dina harti umum lambang — saperti ngaran, beungeut, gambar atawa malah hiji jalma anu geus dipikawanoh miboga harti anu kasohor atawa miboga kualitas tinamtu.