Itsukushima

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gerbang atawa torii di Kuil Itsukushima, wilujeng sumping di Pulo Miyajima
Uncal hareupeun terminal ferry Miyajima

Itsukushima (厳島?) ngarupakeun pulo di Inland Sea Jepang jeung leuwih kawentar ku ngaran Miyajima tur salah sahiji tina tilu pamandangan di Jepang. Itsukushima bagean ti kota Hatsukaichi di Perfektur Hiroshima. Di ieu pulo aya kacamatan Miyajima nu ngahiji dina taun 2005 ka Hatsukaichi.

Itsukushima kawentar ku Kuil Itsukushima, salah sahiji Peninggalan Dunia UNESCO. Dumasar kana catetan sajarah, kuil ieu diwangun dina pamarentahan Ratu Suiko. Prajuritna Taira no Kiyomori nu mugar kuil saperti nu aya ayeuna. Dina taun 1555, Mori Motonari nyerang Sue Harukata dina Perang Miyajima. Toyotomi Hideyoshi ngawangun nu leuwih gede, Senjō-kaku, di pasir luhureun kuil.

Itsukushima ngarupakeun daerah gunung-gunung jeung tengtrem. Di dinya ngan aya sakola dasar jeung menengah tur teu aya rambu-rambu lalulintas.

Transportasina ferry nu aya unggal waktu, dioperasikeun ku Parusahaan Kareta Api Jepang Kulon (JR Kulon) jeung Miyajima Matsudai Tourist Ship. Lilana perjalanan kira-kira sapuluh menit. .

Tangkal maple Miyajima ayeuna dipelak di sakuliah Jepang, tur daun nu ragrag jadi simbut nu minuhan taman di musim gugur. Momiji manju, kueh nu eusina sele azuki ngarupakeun oleh-oleh nu populer tur bentukna siga daun maple. Sabab ieu ngarupakeun pulo suci, taya tatangkalan nu dituar tur uncal jeung monyet hirup kalayan bebas.

Pangjangkungna Gunung Misen, kira-kira 530 m, nu bisa didatangan ku naek ropeway.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Wikipedia Basa Inggris, Juli 2006.