Jagat nyongkab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Anomali panas rata-rata hawa dina beungeut Marcapada taun 1961–1990 dibandingkeun jeung taun 1850 nepi ka 2006

Jagat nyongkab (pemanasan global, global warming) nujul ka nérékélna panas rata-rata hawa beungeut Marcapada jeung sagara dina sababaraha dasawarsa kiwari jeung jaga.

Panas rata-rata hawa dina beungut Bumi naék 0,74 ± 0,18°C (1,33 ± 0,32°F) sapanjang saratus taun nepi ka 2005[1].

Nulis.jpg
  1. "Summary for Policymakers" (PDF). Climate Change 2007: The Physical Science Basis. Contribution of Working Group I to the Fourth Assessment Report of the Intergovernmental Panel on Climate Change. Intergovernmental Panel on Climate Change. Éror: titimangsa teu valid. Diakses pada 2 Pébruari 2007. "The updated 100-year linear trend (1906 to 2005) of 0.74 °C [0.56 °C to 0.92 °C] is therefore larger than the corresponding trend for 1901 to 2000 given in the TAR of 0.6 °C [0.4 °C to 0.8 °C]."