James Dean

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
James Dean dina film Eden Of East
James Dean
Lahir James Byron Dean
8 Pébruari 1931
Marion, Indiana, Amerika Serikat
Meninggal 30 Séptémber 1955 (yuswa 24)
Cholame, California, Amerika Serikat
Nama panggilan Jimmy Dean
Pekerjaan Aktor
Tahun aktif 1951–1955

James Byron Dean nya èta aktor Amerika anu geus moyan nalika taun 1950-an,Ngaliwatan aktingna dina TV jeung film[1].Dean dibabarkeun di Indiana, 8 Februari 1931 ,manèhna mimiti dipikawanoh tina aktingna ngaliwatan peranna salaku Jim Stark dina film Rebel Without A Cause1955[1]. Akting sèjèn anungabalukarkeun Dean dipikawanoh nya èta dina akting salaku Cal Trask dina film East Of Eden 1955 jeung merankeun patani anu rasis Jett Rink dina film Giant 195[1]. Dua film ieu ngabalukarkeun manèhna meunangkeun Nominasi Best Actor Academy Awards[1]. Lian ti èta ngaliwatan Rebel Without A Cause 1955, manèhna suksès bisa ngahontal Nominasi Best Aktor BAFTA Awards[1]. Dean miboga kalangenan balap, manèhna wafat ping 30 September 1955, dihareupeun studiona sorangan, diperkirakeun lantaran serangan jantung[1]. Dean nalika leutik hirup jeung tumuwuh di peternakan bibi jeung emangna di Fairmount, Indiana[2]. Sabada lulus sakol manéhna pindah ka New York pikeun ngahontal cita-citana nya éta akting[2].

Filmografi[édit | sunting sumber]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f James Dean(diakses 3 Desember 2011)
  2. a b James Dean(diakses 3 November 2011)
  3. a b c d e f biografi james dean(diaksess 3 Desember 2011)
Nulis.jpg