Johnny Cash

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Johnny Cash
Cash taun 1969.
Profil
Nami J. R. Cash
Gumelar 26 Pébruari 1932
Kingsland, Arkansas, Amérika Sarikat
Pupus 12 Séptémber 2003 (yuswa 71)
Nashville, Tennessee, Amérika Sarikat
Aliran Country, rock and roll, gospel
Pacabakan Panembang, panulis lagu, pamaén musik, aktor
Alat musik Vokal, gitar
Taun aktip 1954–2003
Lébel Sun, Columbia, Mercury, American, House of Cash, Legacy Recordings
Maén di The Tennessee Three, The Highwaymen, June Carter Cash, The Statler Brothers, The Carter Family, Area Code 615
Ramatloka johnnycash.com
Alat musik husus
Martin Acoustic Guitars[1]

John R. "Johnny" Cash (gumelar 26 Pébruari 1932 – pupus 12 Séptémber 2003 dina yuswa 71 taun) nyaéta saurang pamaén musik, aktor, jeung pangarang[2] anu dianggep salaku salah sahiji seniman musik anu pangluasna pangaruhna ti abad ka-20.[3] Sanajan raloba karyana mangrupa lagu country, anjeunna ogé maénkeun lagu ti rupa-rupa aliran lianna saperti rock and roll, blues, folk, nepi ka musik gospel.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Johnny Cash—Guitars and Equipment, Über Pro Audio, 17 Séptémber 2009, diakses pada 15 Méi 2009 
  2. Johnny Cash & June Carter, Last.fm, 17 Séptémber 2010, diakses pada 20 Januari 2010 
  3. Holden, Stephen (13 Séptémber 2003), "Johnny Cash, Country Music Bedrock, Dies at 71", The New York Times, diakses pada 25 Pébruari 2013 


Replace this image male.svg