Joule

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Joule (dilambangkeun ku J) nyaéta hijian SI pikeun énergi kalayan dasar hijian kg.m2/s2.

Définisi[édit | sunting sumber]

Joule didéfinisikeun minangka badagna énergi anu diperlukeun pikeun ngahasilkeun gaya sagedé hiji Newton sajauh hiji méter. Ku sabab éta, 1 joule sarua jeung 1 newton méter (lambang: N.m).

Sajaba ti éta, hiji joule ogé nyaéta énergi mutlak pangleutikna anu diperlukeun (dina muka bumi) pikeun ngangkat hiji barang sabeurat hiji kilogram saluhur sapuluh séntiméter.

Définisi hiji joule séjénna:

  • Usaha anu diperlukeun pikeun mindahkeun muatan listrik sagedé hiji coulomb ngaliwatan béda poténsial hiji volt, atawa hiji coulomb volt (lambang: C.V).
  • Usaha pikeun ngahasilkeun daya hiji watt mayeng salila hiji detik, atawa hiji watt sekon (lambang: W.s).

Konvérsi[édit | sunting sumber]

1 joule nyaéta sarua jeung 107 erg.

1 joule ngadeukeutan:

  • 6.241506363x1018 ev (éléktron volt)
  • 0.239 kal (kalori)
  • 2.7778x10-7 kwh (kilowatt-hour)
  • 2.7778x10-4 wh (watt-hour)
  • 9.8692x10-3 liter-atmosfer

Sajarah[édit | sunting sumber]

Ngaran joule dicokot ti panimuna James Prescott Joule. Joule dilambangkeun ku aksara J. Istilah ieu mimiti diwanohkeun ku Dr. Mayer ti Heilbronn.