Kémometrik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kémométrik nyaéta larapan métode matematik atawa statistik kana data kimia. Masarakat Kémométrik Internasional (International Chemometrics Society, ICS) nawarkeun dadaran sarupa kieu:

Kémométrik nyaéta élmu matalikeun ukuran nu dijieun dina sistim atawa prosés kimia kana bentuk sistimna ngaliwatan larapan métode matematik atawa statistik.

Chemometric research spans a wide area of different methods which can be applied in chemistry. There are techniques for collecting good data (optimization of experimental parameters, desain percobaan, kalibrasi, signal processing) and for getting information from these data (statistics, pattern recognition, modeling, structure-property-relationship estimations).

Chemometrics tries to build a bridge between the methods and their application in chemistry.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]