Karakul (Cina)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Karakul
Karakul - kalawan Gn. Kongur dina kasang tukang
kalawan Gn. Kongur dina kasang tukang
Lokasi Xinjiang
Koordinat 38°26′N 75°03′E / 38.433°N 75.050°E / 38.433; 75.050Koordinat: 38°26′N 75°03′E / 38.433°N 75.050°E / 38.433; 75.050
Aya di nagara Cina
Aréa paroman 4.8 km²
Maksimal jero 242 m
Kaluhuran paroman 3600 m

Karakul (Basa Kirgiz: "dano hideung", Cina: 喀拉库勒湖 atau 喀拉湖 - 'Karakuli',[1] mangrupakeun hiji dano nu aya 196 km ti Kashgar,[2] propinsi Xinjiang, Cina, di County Akto, Préféktur Otonomi Kizilsu Kirgiz di Jalan Raya Karakoram, saméméh nepi ka Tashkurgan, Sela Khunjerab di Cina - wawatesan Pakistan jeung Sost di Pakistan dina 3.600 m,[3]

Catetan suku[édit | sunting sumber]

  1. Bonavia (2004), p. 348.
  2. Bonavia (2004), p. 337.
  3. Teu kénging disaruakeun jeung Karakul (Tajikistan).

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  • Bonavia, Judy (2004).The Silk Road: X'ian to Kashgar. Odyssey Guides, Hong Kong. ISBN 962-217-741-7.


Gnome-globe.svg