Karbon-14

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Karbon-14 (C-14) nyaéta isotop radioaktif karbon nu kapanggih 27 Pébruari 1940 ku Martin Kamen jeung Sam Ruben. Ayana dina bahan organik dipaké pikeun pananggalan radiokarbon.

Waktu satengah C-14 nyaéta 5730 taun, luruh jadi N-14 dina beta-decay.


Isotop Karbon Karbon-13 Karbon-15
Rantay luruh Dihasilkeun tina
Nitrogén-18
Boron-14
Luruh jadi
Nitrogén-14


Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg