Korn

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Personil Korn

Korn atawa KoЯn nya éta grup musik rock anu idéntik jeung aliran nu metal, alternatp jeung metal progesif asal Kalifornia, Amerika Serikat[1]. Ieu grup musik dibentuk di Bakersfield, Kalifornia anu awalna lima anggota, diantara: Jonathan Davis, Reginald "Fieldy" Arvizu,James "Munky" Shaffer, David Silveria jeung Brian "Head" Welch[2]. Personil Korn nu ayeuna nya éta Reginald "Fieldy" Arvizu - bass, Jonathan Davis - vokal, Ray Luzier - drum jeung James "Munky" Shaffer - gitar[2]. Musik-musik Korn loba ngusung téma rasa kuciwa, téma-téma demonic, jsté[2].

Karir[édit | sunting sumber]

Korn ngarilis album demo pertamana taun 1993 kalayan judul NEIDERMEYER'S MND[3]. Album studiona anu dijudulan KORN dirilis taun 1994[1][2]. Taun 1996, Korn ngarilis album LIFE IS PEACHY[3][2]. Korn nyieun terobosan anyardina album FOLLOW THE LEADER anu asup jadi jawara dina Billboard 200 taun 1998[2]. Korn ngasupkeun unsur-unsur hip-hop, sési ritem, jeung éfék keyboard pikeun ngahasilkeun aliran rap-rock[2]. Diteruskeun ku album ISSUES anu dirilis taun 1999[1][2]. taun 2002, Korn nagrilis album UNTOUCHABLE anu diteruskeun ku album TAKE a LOOK in the MIRROR[2]. Album SEE YOU ON THE OTHER SIDE dirilis taun 2005, ditutup ku album REMEMBER WHO YOU ARE dina taun 2010[2]. Lian ti éta, Korn ngarilis album kompilasi GREATEST HITS HITS VOL 1, LIVE AND RARE, MTV UNPLUGGED: KORN jeung KORN COVERS, sarta loba singlena anu payu di Pasar musik dunya[1]

Réfréénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d [Korn-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i j (en)[Korn-rockabout] (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  3. a b (en)[Korn-Latsfm.com] (diaksés tanggal 10 Nopémner 2011)
Nulis.jpg