Led Zeppelin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Konsér Reuni Led Zeppelin taun 2007, posisi drum dieusi ku anakna John Bonham, Jason Bonham

Led Zeppelin nya éta grup musik rock légendaris asal Inggris anu dibentuk dina bulan Séptémber 1968, anu personilna harita diantarana: Jimmy Page (gitaris), Robert Plant (vokalis), John Paul Jones (bassis) jeung John Bonham (drummer)[1]. Musik-musik Led Zeppelin leuwih nonjolkeun sora gitar anu tarik jeung beurat, Led Zeppelin dianggap salah sahiji grup musik heavy metal pertama, ieu grup musik gé tara nagrilis singel iwal ti bentuk album[1].

Led Zeppelin bubar sabada John Bonham maot taun 1980, tapi musik-musikna tetep jadi legénda tur dipikaresep ku jalma réa, malah mah geus kajual leuwih ti 300 juta keping[1]. Tilu personil Led Zeppelin anu nyésa, Robert Plan, Jimmy Page, jeung John Paul ngayakeun konsér reuni di The O2, London dina 10 Désémber 2007[1]. Jason Bonham, putrana John Bonham ogé diajakan dina ieu konsér salakau drummer[1].

Diskografi Album[édit | sunting sumber]

ALbum pertama Led Zeppelin dingaranan Led Zeppelin diteruskeun ku album Led Zeppelin II anu dirilis taun 1969[2]. Taun 1970, Led Zeppelin ngarilis album Led Zeppelin III anu diteruskeun ku album Untitled (1971)[2]. Album Houses of The Holy dirilis taun 1973, Physical Graffiti (1975), The Soundtrack From The Film The Song Remains The Same jeung Presence dina taun 1976[2]. In Through The Out Door (1979), Coda (1982), Winterland (1989), BBC sessions (1997), jeung anu pamungkas nya éta How The West Was Won (2003)[2]


Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Profil Led Zeppelin-kapanlagi.com (diaksés tanggal 27 Nopémber 2011)
  2. a b c d (en)Diskografi Led Zeppelin (diaksés tanggal 28 Nopémber 2011)
Nulis.jpg