Lenka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lenka di festival Summersonic, Tokyo, Jepang

Lenka Kripac atawa biasa dilandi Lenka nya éta penyanyi kelahiran Australia tanggal 19 Maret 1978[1]. Bapana nya éta musisi jazz, imigran asal Cekoslovakia[1]. Indungna nya éta guru anu nurunkeun bakatna ka Lenka. Nalika umur 7 taun, Lenka pindah ka Sidney terus meunangkeun pangajaran musik pertamana[1]. Lenka mahér maénkeun alat musik Terompet jeung Piano[1].

Karir[édit | sunting sumber]

Lenka kungsi ngiluan sakola akting the Australian Thetre For Young People nu dimana manéhna dilatih ku Cate BlanChette[1]. Lenka pernah jadi host di Cheez TV jeung jadi artis di Sababaraha pilem di Australia, The Dish jeung Lost Things, sarta sababaraha drama[1]. Karir musik Lenka dimulai nalika kagabung dina Australian electronic-rock crossover band Decoder Ring terus ngarilis 2 album[1]. Sedengkeun solo karirna dimulai nalika Lenka pindah ka California terus ngarilis single THE SHOW tanggal 24 Séptémber 2008[1]. Single The Show asup ka peringkat 142 di US Billboard 200[1]. Lenka ngarilis album LENKA taun 2008 (label rekaman:epic), diteruskeun ku album TWO anu dirilis taun 2011 ayeuna (label rekaman: SMI EPC)[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i [Lenka-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 3 Nopémber 2011)
  2. [Diskografi Lenka] (diaksés tanggal 3 Nopémber 2011)
Nulis.jpg