Magma

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lava Hawaii ngalir (lava teh magma nu kaluar kana pabeungeutan bumi)

Magma nyaeta babatuan cair nua aya dina jero kamar magma di sahandapeun pabeungeutan bumi. Magma di bumi mangupakeun leyuran silika nu hawana luhur tur kompleks sarta mangrupakeun asal tina sakabeh batuan beku. Magma aya dina tekenan anu luhur nu kadang-kadang mah sok muncrat kaluar ngaliwatan bagian nu muka tina gunung seuneuan dina wangun aliran lava sarta bituna gunung seuneuan.

Hasil tina bituna gunung seuneuan ieu ngandung leyuran gas nu henteu nepi ka intip bumi. Magma ngumpul dina kamar magma nu mencil dina handapeun intip bumi sarta ngandung komposisi nu beda-beda dumasar tempat magma eta ayana.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]