Tepas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
(dipindahkeun ti Main Page)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wikipedia-logo-v2-200px-transparent.png

Wilujeng sumping di Wikipédia basa Sunda

énsiklopédi bébas dina basa Sunda!

Nepi ka danget ieu geus aya 17.569 artikel sarta 11.470 pamaké nu kadaptar

Sunda · Budaya · Sajarah · Hirup-hurip · Matematika · Élmu · Masarakat · Téhnologi

Indéks abjad · Wawanohan · Nyieun rekening · Ngédit artikel · Sawala · Pitulung

You don't speak Sundanese?

Siberian Tiger by Malene Th.jpg

Lodaya atawa maung lodaya (Panthera tigris) nyaéta mamalia kulawarga Felidae, salah sahiji maung nu asup kana marga Panthera. Sakumaha ilaharna bangsa maung, lodaya téh karnivora. Ieu sato lolobana hirup di leuweung jeung tatar jukut (nu luyu pikeun kamuflasena).

Ti antara sadaya ucing badag, ukur lodaya jeung jaguar nu bisaan ngojay, sakumaha urang biasa manggihan lodaya keur ngojay di situ atawa wahangan. Lodaya ilaharna moro sorangan, ngamangsa utamana hérbivora sedeng kayaning uncal, mencek, jeung bagong. Sigana ukur manusa nu mangrupa prédator lodaya, nyaéta dina raraga moro jeung pikeun ngarah siritna, nu ceuk sakaol, padahal teu bener, mangrupakeun afrodisiak. Alatan ruksak habitatna jeung diboro, populasi lodaya beuki nyirorot sahingga asup kana daptar spésiés nu kaancam punah. (Salengkepna...)

   
Sunarya Kartadinata.JPG


Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Jawa • Melayu • Minangkabau • Tétun

Leuwih ti 500.000 artikel: English • Deutsch • Français • Italiano • Polski • Español • Русский • 日本語 • Português

Daptar lengkep – Koordinasi multibasa

Wikipédia mangrupa hiji énsiklopédi bébas nu diasuh ku Yayasan Wikimédia tanpabati nu ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa nembrak:

Tingali ogé kaca ieu dina Aksara Sunda