Mannai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Mannai (ngaran nagara biasana Mannea; Basa Akkadia: Mannai) nyaéta hiji masarakat kuna nu hirup di wewengkon nu ayeuna bagian ti Iran jeung Azerbaijan, kira-kira abad ka-10 SM nepi ka abad ka-7 SM. Dina jamanna, mangrupa tatanggana kakaisaran Assyria jeung Urartu, ogé sababaraha nagara leutik di antarana Musasir jeung Zikirta. Karajaanna aya di wétaneun jeung kiduleun Dano Urmia, kira-kira ayeuna di wewengkon kota Orumiyeh di wewengkon Azerbaijan Iran.[1]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Encyclopædia Britannica. "Mahābād". Diakses pada 3 Oktober 2011. "There are a number of unexcavated tells, or mounds, on the plain of Mahābād in this part of the Azerbaijan region. The region was the centre of the Mannaeans, who flourished in the early 1st millennium BC." 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Iran topics


Hourglass drawing.svg