Marco Polo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Marco Polo (15 Séptémber 1254, Venice; 8 Januari, 1324, Venice) padagang Venesia jeung penjelajah, bareng jeung ramana nyaeta Niccolò tur pamanna nyaeta Maffeo, urang kulon mimiti nu indit make Jalan Sutra ka China (disebut Cathay) sarta ngadatangan ka Great Khan Kakaisaran Mongol, Kubilai Khan (incuna Genghis Khan). Salila di jalan nulis Il Milione ("Samilyar" atawa The Travels of Marco Polo).

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Hart, Henry H., Marco Polo, Venetian Adventurer, University of Oklahoma Press, 1967
  • Larner, John, Marco Polo and the Discovery of the World, Yale University Press, 1999
  • Wood, Frances, Did Marco Polo Go to China?, Westview Press, 1995
  • Yule, Henry (Ed.), The Travels of Marco Polo, Dover Publications, New York, 1983 [new edition of: London, 1870]
Nulis.jpg