Mikropon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mikropon kapasitor U87 Neumann.

Mikropon, kadang sok dipondokkeun jadi mik, hartina akustik transduser atawa sénsor nu ngarobah tekenan sora jadi sinyal listrik. Mikropon dipaké dina rupa-rupa parabot kayaning telepon, tip rékorder, alat bantu rungu, radio jeung tipi, VoIP, sarta pikeun larapan non-akustik sapertos pamariksaan ultrasonik.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Sababaraha papanggihan awal nyieun mikropon primitif (ayeuna disebut transmitter) saméméh Alexander Bell, tapi nu munggaran dijual mah mikropon karbon beunang Thomas Edison, Oktober 1876. Kamekaran rancangan mikropon lolobana lumangsung di Bell Laboratories.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Microphone, Wikipédia édisi basa Inggris per 13 April 2007
Nulis.jpg