Transduser

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Transduser nyaéta hiji komponén éléktrik, éléktronik, éléktro-mékanik, éléktromagnetik, fotonik, atawa fotovoltaik nu bisa ngarubah wangun énérgi kana wangun énérgi séjénna. Ku sipatna ieu, transduser dipaké pikeun mindahkeun informasi atawa ngukur, contona sénsor dorong. Dina widang séjén, transduser disebut ogé salaku komponén nu bisa ngonversi sinyal tina hiji bentuk ka bentuk séjén, contona spiker audio anu ngarubah variasi tegangan listrik jadi sora (énergi akustik).

Rupa-rupa transduser[édit | sunting sumber]

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • J. Allocca and A. Stuart, Transducers: Theory and Application, Reston 1984.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan