Minyak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Minyak atawa lisah mangrupakeun istilah generik pikeun cairan organik nu teu leyur jeung cai. Dina widang kimia, minyak dibédakeun ti lemak dumasar sipat fisikna nalika dina hawa biasa; minyak mah cair, ari lemak padet. Aya ogé istilah oli (tina oil), nu nujul ka minyak mesin mobil/motor.

Di masarakat umum, minyak biasa nujul ka minyak tanah jeung minyak kalapa.

Rupa-rupa minyak[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg