Mojibake

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Artikel mojibake di Wikipedia basa Jepang dina enkode UTF-8 nu ditémbonkeun kalawan sistim operasi jeung enkode Windows-1252.

Mojibake (文字化け?) nyaéta kaayaan midangna karakter komputer nu salah jeunng teu bisa dibaca ku sabab perangkat lunak teu bisa némbongkeun téks kalawan bener dumasar pengkodean karakter pikeun karakter éta.

Contona, téks basa Jepang nu maksudna 文字化け bakal katémbong "æ–‡å—化け" dina sistim operasi nu ngan diatur pikeun némbongkeun karakter dina enkode Windows-1252 atanapi ISO-8859-1 (umumna disebut Western).

Harti harpiah mojibake nyaéta karakter jurig,[1] asalna ti gabungan kecap moji (文字?) nu hartina karakter, jeung bake (化け? jurig) wangun nomina ti verba bakeru (化ける? robah/ngarobah ka rupa nu lian).

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Paul Hastings (2004-4-13). "ColdFusion: Article, Do You Want Coffee with That Mojibake? Character encodings and CFMX". ColdFusion Developer's Journal. Diakses pada 15 Juli 2012. 


Nuvola apps mycomputer.png