Muatan listrik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Muatan listrik nyaéta sipat dasar sababaraha partikel subatomik, nu nangtukeun interaksi éléktromagnétikna. Bahan anu dibéré muatan listrik bakal kapangaruhan, jeung bakal ngahasilkeun médan éléktromagnétik. Interaksi antara muatan anu gerak jeung médan éléktromagnétikna mangrupakeun sumber gaya éléktromagnétik nu mangrupakeun sasasahiji tina opat gaya dasar.

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]