Partikel subatomik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Partikel subatom diwangun ku proton, éléktron sarta neutron. Proton jeung neutron aya dina inti atom (nukleus) sedengkeun éléktron aya dina inti.

Sabenerna sajaba ti tilu partikel anu geus disebutkeun di luhur, réa kénéh partikel-partikel subatom séjénna anu jumlahna bisa ngahontal ratusan. sawatara contona nyaéta: quark jeung meson. Aya partikel anu boga sipat permanén aya ogé anu henteu permanén, kawas exotic meson anu ngabogaan waktu hirup ngan sapermilyar detik.