Naftaléna

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Naftaléna, ogé katelah naftalin, naftalina, kamper, atawa albokarbon (ulah kajeujeut jeung nafta) nyaéta hidrokarbon padet kristalin, aromatik, bodas nu boga rumus C10H8 dina wangun gabungan dua cingcin bénzéna. Di masarakat urang mah katelahna kamper, kadang warna-warni, bentukna baruleud atawa bunder. Zatna volatil ngahasilkeun saab anu gampang kaduruk, sarta nyublim dina hawa biasa nu bauna bisa kaambeu dina kadar 0,08 ppm w/w[1].

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Amoore J E & Hautala E (1983). "Odor as an aid to chemical safety: Odor thresholds compared with threshold limit values and volatiles for 214 industrial chemicals in air and water dilution". J. Appl. Toxicol. 3 (6): 272–290.
  • CRC Handbook of Chemistry and Physics éd. ka-87

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg