Orok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Saurang orok keur nyekel sukuna.

Orok nyaéta manusa anu anyar lahir nepi ka umur 24 bulan, tapi euweuh watesan anu pasti. Dina mangsa ieu tingkah laku orok pohara lucu sarta nyieun gemas, tapi manéhna ogé werit ka pati. Pati orok dibagi jadi dua, pati neonatal (pati di 27 poé mimiti kahirupan), sarta post-neonatal (sanggeus 27 poé).

Kadaharan dibikeun ku cara disusukeun atawa jeung susu industri husus. Orok geus ngabogaan naluri ngenyot, anu nyieun maranéhanana bisa nyokot susu ti buah harigu. Lamun indungna henteu bisa atawa henteu daék nyusukeun, susu formula orok dawam dipaké minangka gagantina. Di nagara séjén aya anu nyéwa "suster baseuh" (wet nurse) anu nyusukeun orok kasebut.

Alatan orok tacan sanggup ngadalikeun piceun kokotorna, mangka mindeng dipaké popok.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg