Période Edo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang

Glossary
Kotak ieu: temposawalaédit

Periode Edo (Basa Jepang: 江戸時代, Edo-jidai), disebut oge Periode Tokugawa, ngarupakeun bagean tina Sajarah Jepang mimiti taun 1603 nepi ka 1867. Periode ieu ditandaan ku Edo atawa Tokugawa Shogunate nu sacara resmi dimimitian dina taun 1603 ku Edo shogun Tokugawa Ieyasu. Ahir periode ieu ku Restorasi Meiji, robahna aturan karajaan dina abad ka 15 jeung shogun panungtung nyaeta Tokugawa Yoshinobu. Periode Edo periode oge awal kahirupan modern di Jepang.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Citakan:Commons2


Nulis.jpg