Sajarah Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang

Glossary
Kotak ieu: temposawalaédit

Tulisan sajarah Jepang dimimitian ku tulisan nu méh sarua dina sajarah Chinese ti abad kahiji masehi. Sanajan kitu, panalungtikan arkéologi némbongkeun yén jalma geus hirup di kapuloan Jepang dina awal période paleolitik luhur.[1][2] Sanggeus umur-es tamat, kira-kira 12,000 SM, ekosistim Kapuloan Jepang mangrupa kahirupan manusa, bukti mimiti nu kapanggih nyaeta keramik salila periode Jōmon. Sajarah Jepang kaselang ku periode isolasi nu panjang, nu sacara radikal ilaharna revolusioner, kapangaruhan ku dunya luar.


Tempo oge[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Global archaeological evidence for proboscidean overkillin PNAS online; Page 3 (page No.6233), Table 1. The known global sample of proboscidean kill/scavenge sites :Lake Nojiri Japan 33-39 ka (ka: thousand years)
  2. Web Site Shinshu; Prehistoric Times.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Bacaan saterusna[édit | sunting sumber]

Jepang sanggeus perang[édit | sunting sumber]

  • Allinson, Gary D. Japan's Postwar History, 2nd edition, Cornell University Press, 2004

(ISBN 0-8014-8912-1)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Asia in topic

Nulis.jpg