Program Evaluation and Review Technique

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Grafik raramat PERT tina hiji proyek tujuh bulan kalayan lima kajadian penting (10 tepi ka 50) jeung genep kagiatan (A tepi ka F).

Program (atawa Project) Evaluation and Review Technique, ilaharna disingget PERT, nyaeta hiji model manajemen proyek di dirarancang keur nganalisis tur nunjukkeun tugas nu kalibet pikeun ngarengsekeun hiji proyek.

Sawangan[édit | sunting sumber]

PERT nyaeta hiji cara keur nganalisis tugas-tugas dina raraga ngarengsekeun hiji proyek, hususna wanci nu dibutuhkeun keur ngarengsekeun eta tugas, sarta ngidentifikasikeun wanci pangsaeutikna pikeun ngarengsekun sakabe proyek.


PERT dimekarkeun utamana keur ngabasajankeun rarancang jeung jadwal tina hiji proyek kompleks nu gede. PERT bisa ngahijikeun kahenteupastian ku jalan ngamungkinkeun ngajadwal hiji proyek sok sanajan henteu nyaho sagemblengna detil jeung lilana sakabeh aktivitas. PERT leuwih mangrupakeun hiji tehnik nu orientasi kana event tinimbang orientasi kana mitembeyan jeung rengsena, tur dipake dina hiji proyek nalika wanci mangrupakeun faktor utama tinimbang beaya. Diterapkeun kana infrastruktur nu kacida gedena, saharitaeun, kompleks, jeung henteu rutin sarta proyek-proyek Panalitian jeung Pangembangan.

Model proyek ieu harita mangrupakeun model munggaran dina golonganana, binangkitna deui manajemen saintifik, nu kapanggih ku Frederick Taylor "Taylorisme" jeung dihadean ku Henry Ford "Fordisme". Critical path method Pausahaan DuPont kapanggih dina wanci nu ampir sarua jeung PERT.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Project Management Institute (2003). A Guide To The Project Management Body Of Knowledge, 3rd ed., Project Management Institute.
  • Klastorin, Ted (2003). Project Management: Tools and Trade-offs, 3rd ed., Wiley.
  • Kerzner, Harold (2003). Project Management: A Systems Approach to Planning, Scheduling, and Controlling, 8th Ed., Wiley.
  • Milosevic, Dragan Z. (2003). Project Management ToolBox: Tools and Techniques for the Practicing Project Manager, Wiley.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]