Rancangan percobaan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Statistikawan nu ngamimitian mikirkeun metoda keur desain percobaan nyaeta Sir Ronald A. Fisher. Anjeunna ngajelaskeun kumaha tes hypothesis hiji wanoja ngabedakan mana nu mimiti diasupkeun kana cangkir antara susu jeung gula. Katempona siga hal nu sapele, cara anjeunna keur ngagambarkeun ide penting dina desain percobaan.

Desain percobaan diwangun dumasar kana analisis varian, kumpulan model nu varianna diobservasi dibagi-bagi kana sababaraha komponen, dumasar kana faktor nu beda saperti diestimasi jeung/atawa di tes.

Pangwangunan teori modél liniér nuturkeun sarta ngaleuwihan kasus nu ditalungktik samemehna. Kiwari, uraian teori nu leuwih jentre dina aljabar abstrak jeung kombinatorika.

Baca ogé ngarencanakeun panalungtikan statistiksurvey samplingvariabel indepéndenvariabel depénden

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]