Roald Amundsen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Roald Amundsen


Roald Engelbregt Gravning Amundsen (16 Juli, 187218 Juni?, 1928) nyaéta urang Norwégia nu jadi penjelajah wewengkon kutub. Anjeunna mingpin ékspédisi ka Antartika munggaran nu suksés ngajalajah ka kutub kidul antara taun 1910 jeung 1912.

Amundsen lahir di Borge deukeut Fredrikstad ti kulawarga Norwégia pamilik tur kaptén kapal. Ramana Jens Amundsen. Salaku anak kaopat di kulawargana, ibuna leuwih milih ngajauhkeun Amundsen tina industri maritim tur neken pikeun jadi dokter, hiji jangji anu kaida dijagana ku Amundsen nepi ka ibuna tilar dunya nalika umurna 21 taun. Amundsen nyumputkeun kahayangna nu teu bisa pareum nu kainspirasian ku nyabrangna Fridtjof Nansen ka Greenland dina taun 1888 sarta ékspédisi Franklin. Anjeunna ahirna mutuskeun pikeun neuleuman kana kahirupan éksplorasi.

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg