Séndok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Séndok nya éta parabot pikeun ngeuhapkeun kadaharan, dijieunna aya nu tina barang logam, aya ogé nu jieunna tina awi jeung kai atawa ruyung. Ogé aya séndok nu dijieunna tina plastik anu dirarancang sangkan dipaké ngan sakalieun tuluy dipiceun.

Séndok boga wangun oval atawa buleud semu lonjong jeung cekung di salah sahiji tungtungna, beuheung, jeung gagang pikeun nyepengan. Di Indonésia mah séndok téh umumna dicepeng ku leungeun katuhu pikeun mawa kadaharan tina piring atawa mangkok, sawatara garpuh dicepeng ku leungeun kénca pikeun mantuan ngasupkeun kadaharan kana séndok.

Rupa-rupa Séndok[édit | sunting sumber]