Sasak Raja Fahd

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sasak Raja Fahd
جسر الملك فهد
Sasak Raja Fahd ditempo ti angkasa
Ngaran lian Sasak Bahrain
Diliwatan kandaraan motor
Meuntasan Teluk Bahrain
Wewengkon Bandéra Bahrain Bahrain,
Bandéra Arab Saudi Saudi Arabia
Pangurus Otoritas Sasak Raja Fahd
Ramatloka www.kfca.com.sa
Panjang 25 km (16 mi)
Lébar 23 m (75 ft)
Dibuka 12 Nopémber 1986
Tarif SAR 20 (Kandaraan leutik)
SAR 30 (Truk & Beus leutik)
SAR 50 (Beus gedé)
SAR 3 per ton (Truk)
Koordinat 26°10′57″N 50°20′09″E / 26.1825, 50.33583Koordinat: 26°10′57″N 50°20′09″E / 26.1825, 50.33583
Pamandangan sasak (ka wétan).

Sasak Raja Fahd (Basa Arab: جسر الملك فهد‎, Jisr al-Malik Fahd) nyaéta hiji sasak nu ngahubungkeun Arab Saudi jeung Bahrain. Ide pikeun ngawangun sasak ieu dumasar kana kahayang pikeun ningkatkeun patalian jeung hubungan antara Arab Saudi jeung Bahrain.[1]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca