Sasak Suramadu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Sasak Suramadu nyaeta sasak nu ngahubungkeun Surabaya di Jawa jeung Pulo Madura. Sasak ieu diresmikeun pangwangunannana ku Présidén Mégawati Soekarnoputri dina 20 Agustus 2003.

Panjang sasak ieu 5,4 km tur lamun geus rengse bakal jadi sasak pangpanjangna di Indonésia. Sasak Suramadu ngawengku 3 bagéan nyaeta causeway, approach bridge jeung main span. Perkiraan waragad pangwangunan sasak ieu nyaeta Rp. 3.270 miliar. Sasak ieu direncanakeun rengse ahir 2008.

Pangwangunan sasak ieu dilakukeun ti tilu sisi, nyaeta sisi Madura, sisi Surabaya jeung pangwangunan bentang tengah nu diwangun ti main bridge jeung apporach bridge.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]