Sean Connery

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Connery dina acara Edinburgh International Film Festival di taun 2008.

Sir Thomas Sean Connery (babar 25 Agustus 1930 di kota Edinburgh, Skotlandia, leuwih terkenal ku sebatan Sean Connery) mangrupakeun saorang aktor film jeung TV asal ti Skotlandia, Britania Raya. Anjeunna terkenal sabagai pameran James Bond pertama. Sampai ka kiwari, Connery parantos maen dina tujuh film James Bond, dimimitian dina Dr. No taun 1962 dan diahiri dina Never Say Never Again taun 1983.

Di luar James Bond, Connnery mangrupakeun saorang aktor handal. Anjeunna parantos meunang macam-macam panghargaan sapertos Academy Award, Golden Globe, jeung BAFTA Award. Sasih Juli 2000, Connery ngadapetkeun gelar ksatria kahormatan ti Ratu Elizabeth II.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[Commons:{{{1}}}|{{{1}}}]]