Selat Bosporus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Citra satelit Bosporus.

Bosporus Basa Turki: Boğaziçi, Basa Yunani: Βόσπορος, Vosporos, Citakan:Lang-bg, Bosfora), sok disebut ogé Selat Istanbul (Basa Turki: İstanbul Boğazı), nyaéta hiji selat anu mangrupa wates Éropa jeung Asia. Selat Bosporus, Laut Marmara, jeung Selat Dardanelles mangrupa bagian ti Selat Turki. Selat Bosporus mangrupa selat anu pangheureutna sadunya anu dipaké pikeun jalur layar internasional. Bosporus ngahubungkeun Laut Hideung jeung Laut Marmara.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Koordinat: 41°07′10″N 29°04′31″E / 41.11944, 29.07528