Soang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Soang
Soang Bodas jeung anakna
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Order: Anseriformes
Family: Anatidae
Subfamily: Anserinae
Genus: Cygnus
Genera/Spésiés

Cygnus Bechstein 1803

Cygnus cygnus
Cygnus buccinator
Cygnus columbianus
Cygnus bewickii
Cygnus atratus
Cygnus atratus sumnerensis
Cygnus melancoryphus
Cygnus olor
Cygnus sumnerensis

Coscoroba Reichenbach 1853

Coscoroba coscoroba

Soang téh unggas cai badag ti kulawarga Anatidae, nu ogé ngawengku soang jeung meri. Soang dikelompokkeun kana golongan sosoangan dina subfamily Anserinae.[1]

Rupa-rupa Soang[édit | sunting sumber]

Soang Cina[édit | sunting sumber]

Soang Cina nya éta soang-soang nu asalna ti Cina Daratan. Hampir sakabéh soang nu aya di Indonésia mangrupa rupa soang Cina. Soang Cina resep cicing dijukut. Soang Cina ogé bakal gedé kalawan gancang. Dagingna leuwih poék sarta lemakna saeutik tibatan soang séjén. Ngan hanjakalna Soang ieu teu tahan ka panyakit batan soang séjén.[2]

Soang Aprika[édit | sunting sumber]

Soang nu mirip Soang Cina bédana awakna leuwih gedé tibatan Soang Cina. Dagingna leuwih ngeunah tibatan Soang Cina.

Soang Embden[édit | sunting sumber]

Soang Emden warnana bodas mulus. Anak Soang beuratna bisa nepi 6 kg dina waktu 10 minggu.[2]

Soang Tolouse[édit | sunting sumber]

Disebut-sebut salaku soang nu awakna pangbadagna kalawan ciri-cirina boga bulu tonggong warna gurat bodas sarta dadana warna bodas.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Swan, Wikipédia édisi basa Inggris (4 Juli 2006)
  1. Gul, Sema. 2007. Hewan Peliharaan. Jakarta: Yudhistira
  2. a b c Santa, M.P. 2005. Seri Life Skill: Beternak Angsa. Jakarta: Musi Perkasa Utama

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg